Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SR: Politisk styrning i budgetproppen

Publicerad: 20 September 2011, 09:20

Sveriges Radios ledning Cilla Benkö och Mats Svegfors är kritiska till flera punkter i höstbudgeten.


Ämnen i artikeln:

RegeringenSR

Med årets budget tar regeringen ansvar för Sverige i en turbulent tid, heter det på den egna hemsidan. Bland annat gynnas ensamstående föräldrar och restaurangmomsen sänks, vilket flitiga uteätare sägs kunna märka ganska snabbt. Men vissa experter är kritiska; bland annat kallar Swedbanks chefsekonom budgetpropositionen för ”manodepressiv” (än optimistiska, än pessimistiska prognoser).

Från kultursektorn gick SR:s ledning i dag ut och kritiserade regeringens public service-politik. Mats Svegfors och Cilla Benkö kallar förslaget att lägga 100 miljoner från radio- och tv-avgiften på arkivprojekt för SVT, SR och UR för ”ytterligare steg mot förändring av principerna för public service finansiering och oberoende ställning”.

Regeringens förslag om att radio- och tv-avgiften inte räknas upp 2012 och 2013 har inte heller fallit i god jord. Den uteblivna uppräkningen kommer att försvåra en långsiktig finansiering av public service med bibehållen kvalitet, menar Benkö och Svegfors.

Budgeten för medieområdet 2012 kan läsas här.

Ämnen i artikeln:

RegeringenSR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.