Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SR nysatsar i Stockholm

Publicerad: 27 april 2015, 09:13

Metropol byter namn till P5 STHLM och kommer att samarbeta i högre utsträckning med P4 Stockholm. Den nya tablån innehåller även nya talkshows.


Ämnen i artikeln:

SR

”Vi gör en kraftfull satsning på den lokala journalistiken i Stockholm,” säger kanalchefen Lotta Mossberg i ett pressmeddelande.

”Vi kommer att öka vår närvaro i länet samtidigt som vi utvecklar våra program i båda kanalerna för att bättre kunna spegla det mångfacetterade Stockholm. Vi vill få in nya röster och därigenom hitta fler berörande och relevanta historier. Dessutom vill göra publiken än mer delaktiga i våra program”.

Den 4 maj byter Metropol namn till P5 STHLM, som kommer att höras på frekvensen 93,8. P4 Stockholm behåller sitt namn och fortsätter att sända på 103,3.

De två kanalerna kommer att samarbeta och många röster kommer enligt SR att höras i båda kanalerna, bland annat fyra länsreportrar som stationeras i Södertälje, Söderort, Norrort och Järvafältet.

Den nya talkshowen Gurgin och Mia i P4 och P5 med Mia Bryngelson och Gurgin Bakircioglu planerar att ”lyfta ämnen och personer som inte hörs i det vanliga mediebruset och få publiken att upptäcka nya sidor av Stockholm”.

En annan nyhet blir Kväll i P5 STHLM, där programledaren Kim Kärnfalk direktsänder fram till kl. 19.45.

Ämnen i artikeln:

SR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.