Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SR: mångfaldsdiskussionen verkar inte ha nått alla

Publicerad: 5 November 2014, 07:35

Efter helgens debatt om Sveriges Radios mångfaldsarbete säger chefen Peter O Nilsson att den interna diskussionen inte verkar ha nått alla medarbetare.


Peter O Nilsson är chef på kulturområdet och har ansvarat för Sveriges Radios mångfaldsutredning. Efter diskussionerna i helgen, där många medarbetare ifrågasatte hela konceptet, säger han till Journalisten:

”Mångfalden diskuteras mycket på chefsnivå i Sveriges Radio, och bland cheferna finns det en relativt stor samsyn. Efter diskussionen i helgen kan man misstänka att vi inte tagit den diskussionen ut till alla medarbetare på ett tillräckligt bra sätt”.

Han säger också: ”Vi ska värdesätta saker som språk, perspektiv och nätverk som journalistiska verktyg på ett bättre sätt. Har en sökande ett annat nätverk än de andra på redaktionen, andra källor, andra personer i sin omgivning, andra experter, så har det ett värde eftersom det kan bredda journalistiken. På samma sätt kan språkkunskaper och till exempel andra socioekonomiska eller geografiska perspektiv tillföra en breddning, och det är kompetenser som ska värderas vid rekrytering. Man ska inte fastna i hudfärgstermer eller kulturell bakgrund. Mångfalden handlar om att bredda erfarenheterna och perspektiven på många sätt och att se dem som tillgångar och som journalistiska verktyg.”

Läs hela interjvun på journalisten.se.

Sveriges Radio tar mångfald på allvar

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.