Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SR har allmänhetens förtroende

Publicerad: 10 November 2010, 09:41

Sveriges Radio är det medieföretag med störst förtroende hos allmänheten. Det visar Förtroendebarometern som mäter allmänhetens förtroende för medieföretag, institutioner och företag i landet.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

SR har toppat listan över medieföretag med högst förtroende hos allmänheten i flera år. På andra plats kommer Sveriges Television följt av Dagens Nyheter, TV4 och Aftonbladet.

”Detta fortsatt stora förtroende för Sveriges Radio visar att våra publicistiska ambitioner och visioner uppskattas av en mycket stor lyssnarskara. Min förhoppning är att även våra beslutsfattare förstår att detta förtroende är något att slå vakt om. Min förhoppning är att de är beredda att värna om Sveriges Radio som det viktigaste medieförtaget och en ledande kulturskapare, säger Mats Svegfors, vd för Sveriges Radio, i ett pressmeddelande.

I årets undersökning, den trettonde i ordningen, kniper SR även andraplatsen när det gäller företag och institutioner. När det gäller den totala listan över förtroende ligger Ikea i topp, följt av SR och SVT.

Förtroendebarometern görs av Medieakademin och Göteborgs Universitet. Läs hela undersökningen här.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.