Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SR gör talkshow-podd på romani

Publicerad: 5 Oktober 2016, 06:15

Terni Generatcia heter SR:s nya talkshow på Radio Romano. Programledare är Mark Glindrönn och Dolores Andersen. Fotograf: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

I dag har podcasten Terni Generatcia som riktar sig till unga romer premiär.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Marek Glindrönn och Dolaresa Andersen programleder podcasten som kommer att komma ut varje onsdag året ut. Podcasten ska vara rapp och oförutsägbar, enligt programledarna, och den kommer att locka till skratt – men också ta upp allvarliga ämnen.

Målgruppen är unga romer, 16-25 år, som bor i Sverige:

”För Sveriges Radio är den unga publiken viktig och det gäller förstås också den unga romska publiken. Jag är glad över att vi nu kan ge dem något extra, utöver vårt ordinarie utbud på romani”, säger Elle-Kari Höjeberg, ansvarig för Sveriges Radios program på minoritetsspråk i ett pressmeddelande.

Programledarna är eniga om att programmet behövs:

”Det finns ingen radio för oss unga romer, och det behövs”, säger Dolaresa Andersen.

”Jag är trött på att romer alltid framställs som offer. Vi vill prata fritt och också kunna driva med den romska kulturen”, säger Marek Glindrönn.

Första avsnittet, som släpps i dag, handlar om unga familjer och tar avstamp i programledarnas egna erfarenhet. Marek ingick äktenskap som 18-åring, men Dolaresa är ogift.

Terni Generatcia finns på sverigesradio.se samt på Sveriges Radio Play.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.