Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SR gör talkshow på arabiska

Publicerad: 29 mars 2016, 06:23

På fredag sänds premiäravsnittet av P2:s nya program Talkshow bl arabi ??????? som leds av den uppmärksammade youtubern Mahmoud Bitar och SR-reportern Miriam Riaie.


Ämnen i artikeln:

SR

Mahmoud Bitar blev snabbt känd när han på ett humoristiskt sätt filmade sin flykt från Syrien till Europa och la upp klippen på sin Youtube-kanal. I dag har hans klipp setts över nio miljoner gånger och Mahmoud Bitar har en halv miljon följare på Facebook. I nio månader har han bott i Sverige när han nu blir programledare för P2-programmet.

Fantastiskt att man satsar på en talkshow på arabiska! Jag är så glad att jag fått ett så bra jobb i Sverige, det ska bli roligt att jobba med Sveriges Radio. Nu satsar jag på att lära mig svenska snabbt, säger Mahmoud Bitar i ett pressmeddelande.

I Talkshow bl arabi ??????? kommer programledarna att presentera och förklara nyhetsflödet, samhället och det svenska språket för lyssnarna på arabiska.

Det ska bli så kul att sända ett program i veckan tillsammans med Mahmoud Bitar. Jag hoppas att vi når ut till så många arabisktalande som möjligt både i Sverige och i utlandet, säger programledarkollegan Miriam Riaie i en kommentar.

Talkshow bl arabi ??????? sänds varje fredag med start denna vecka kl. 16.30 i SR P2.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.