Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SR gör stor kultursatsning

Publicerad: 5 November 2015, 08:01

Vill ta ett bredare grepp om kulturen. I mitten av januari lanseras ett nytt, dagligt kulturprogram.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Det blir en sammanhållen timme om kultur varje vardagseftermiddag i P1. Lyssnarna utlovas också smarta, enkla vägar att ta del av fördjupning i form av samtal och idédebatt, intervjuer och längre reportage, kritik och essäistik i de digitala plattformarna.

Med den nya timmen ges vi nya möjligheter att ta större grepp och väcka frågor i tiden, och samtidigt få plats för smalare ämnen och urval vi idag har svårt att rymma, säger Sveriges Radios kulturchef Mattias Hermansson i ett pressmeddelande.

Den nya kulturtimmen är direktsänd från Malmö och Stockholm ihop med Kulturnytt som sänds från Göteborg och Stockholm. Fasta medarbetare finns också bland annat i Umeå och Luleå. P1-programmen Kulturnytt och OBS kommer också de att ingå. I samband med att SR förändrar kulturutbudet bakas också P1-programmet Kritiken in i den nya kulturtimmen.

Vi tar ett nytt spännande kliv med kulturjournalistiken i Sveriges Radio. En redaktion med enormt mycket kunskaper, stor geografisk spridning och särskild korrespondent för kulturfrågor har unika möjligheter att i dialog med lyssnarna ge daglig fördjupning av ett område i snabb förändring. säger Mattias Hermansson i en kommentar.

Arbetet med kulturprogrammet är under utveckling och senare i höst kommer bland annat namn och innehåll att presenteras.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.