Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SR första informationskälla vid Brysseldåden

Publicerad: 8 april 2016, 06:37

Av en undersökning framgår att SR var den första stora nyhetskällan vid terrorattackerna i Bryssel. Som onlinekälla var Omni större än SR, SVT och TV4:s nyhetstjänster.

Ämnen i artikeln:

OmniSR

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


På uppdrag av SVT har Novus genomfört 1027 webbintervjuer för att undersöka hur svenska folket konsumerade nyheter vid terrorattackerna i Bryssel i mars.

Undersökningen visar att SR var första största nyhetskälla att rapportera om händelserna, skriver SVT. Som fördjupande källa var SVT störst. Det enskilt vanligaste sättet att inhämta information om terrorattackerna på nätet.

Vad gäller vilken nyhetskälla på nätet som läsare först fick information om terrordåden ligger Aftonbladet, Facebook och Expressen i topp. Därefter kommer nyhetstjänsten Omni, som var större än Sveriges Radio, Sveriges Television och TV4.

”Ett mycket fint kvitto till redaktionen för sitt starka arbete. Och ännu ett bevis på att Omni, som inte funnits mer än två och ett halvt år, helt håller på att rita om den svenska mediemarknaden”, skriver Omnis chefredaktör och grundare Markus Gustafsson på Omnis blogg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev