Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SR första informationskälla vid Brysseldåden

Publicerad: 8 April 2016, 06:37

Av en undersökning framgår att SR var den första stora nyhetskällan vid terrorattackerna i Bryssel. Som onlinekälla var Omni större än SR, SVT och TV4:s nyhetstjänster.


Ämnen i artikeln:

OmniSR

På uppdrag av SVT har Novus genomfört 1027 webbintervjuer för att undersöka hur svenska folket konsumerade nyheter vid terrorattackerna i Bryssel i mars.

Undersökningen visar att SR var första största nyhetskälla att rapportera om händelserna, skriver SVT. Som fördjupande källa var SVT störst. Det enskilt vanligaste sättet att inhämta information om terrorattackerna på nätet.

Vad gäller vilken nyhetskälla på nätet som läsare först fick information om terrordåden ligger Aftonbladet, Facebook och Expressen i topp. Därefter kommer nyhetstjänsten Omni, som var större än Sveriges Radio, Sveriges Television och TV4.

”Ett mycket fint kvitto till redaktionen för sitt starka arbete. Och ännu ett bevis på att Omni, som inte funnits mer än två och ett halvt år, helt håller på att rita om den svenska mediemarknaden”, skriver Omnis chefredaktör och grundare Markus Gustafsson på Omnis blogg.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

OmniSR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.