Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SR får nya korrespondenter

Publicerad: 21 april 2016, 09:38

Margareta Svensson blir stationerad i Paris för att bevaka Sydeuropa och Johan-Mathias Sommarströms arbete som korrespondent för Turkiet och Mellanöstern utgår från Istanbul.

Ämnen i artikeln:

SRSveriges Radio

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Mellan 2007 och 2010 arbetade Margareta Svensson som Afrikakorrespondent för Sveriges Radio. Därefter har hon rapporterat från bland annat Frankrike, Finland och Polen samt rapporterat om ebolaepidemin i Liberia.

”Det känns väldigt roligt att få välkomna Margareta Svensson tillbaka till korrespondentuppdraget. Margareta kombinerar det personliga berättandet med bred utrikeskompetens” säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg i en kommentar.

När Margareta Svensson nu blir Sydeuropakorrespondent spänner hennes bevakningsområde främst över Frankrike, Italien, Spanien och Portugal men också i viss utsträckning över Nordafrika.

Nytt är också att Johan-Mathias Sommarström tilldelats uppdraget som korrespondent för Turkiet och Mellanöstern.

”Sällan har händelseutvecklingen i Mellanöstern påverkat Europa och omvärlden så mycket som den gör nu. Det är viktigare än någonsin att vi fortsätter att vara på plats för att visa både vardagen och skeenden för människor i regionen”, säger Johan-Mathias Sommarström, som bevakade utvecklingen i Mellanöstern under ”den arabiska våren”, bland annat som vikarierande korrespondent för SR:

”Johan-Mathias Sommarström har förmågan att komma nära de människor han möter i sina reportage. Han förmedlar berättelser och förklarar sammanhang i en globaliserad värld genom kunnig och lyhörd journalistik och jag är mycket glad över att han nu blir vår nya korrespondent för Turkiet och Mellanöstern”, säger Ginna Lindberg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev