Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SR bäst i världen på barnradio

Publicerad: 21 Juni 2017, 05:34

Samordnaren Linda Belanner, Drama för ungas Frida Derwinger och Susan Myrdal från produktionsbolaget Munck som gör Barnmorgon med Farzad. Foto: Sveriges Radio

Barnradion prisades med ett guld, två silver och två brons på New York Festivals.


Ämnen i artikeln:

SRSveriges Radio

Natten mot måndag kammade Barnradion i Sveriges Radio hem totalt fem medaljer i New York Festivals som prisar världens bästa radio.

I kategorin ”Best Children” vann Barnradion alla tre medaljerna; guld, silver och brons. Guldet gick till ”Den oändliga historien”, silvret till dokumentärsatsningen ”Min flykt” och bronset till morgonprogrammet ”Barnmorgon med Farzad”. Dessutom knep Barnradion två medaljer till i andra klasser.

”Sveriges Radio har en lång fin tradition av att producera barnradio som vi hela tiden utvecklar vidare. Radio för barn är viktigt och enkelt – du kan lyssna var du vill och precis när som helst. Amanda Glans dokumentärer om barn som flytt till Sverige är precis lika viktiga som Farzads fina och nyfikna samtal med barn och Drama för ungas magiska föreställningar. I dag är jag glad för alla barns skull som faktiskt kan få lyssna på vårt fantastiska utbud”, säger Linda Belanner, exekutiv producent och samordnare på Barnradion.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SRSveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.