Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sportnytts Zlatan-intervju fälls av GRN

Publicerad: 15 oktober 2018, 11:33

Zlatan Ibrahimović

Ett inslag i SVT:s Sportnytt innehöll ett omfattande gynnade av Zlatan Ibrahimovićs rackethall. Det konstaterar Granskningsnämnden som fäller inslaget.


Ämnen i artikeln:

SVTZlatanZlatan Ibrahimovic

Det var under ett Sverige-besök i våras som Zlatan Ibrahimović intervjuades av Sportnytt i samband med att han deltog i invigningen av sin rackethall. I bild syntes förutom Ibrahimović själv även hallens namn och logotyp på såväl väggar som kläder vid ett flertal tillfällen.

Exponeringen av logotyperna i inslaget är att betrakta som omfattande, konstaterar Granskningsnämnden i sitt beslut, och skriver vidare att gynnandet inte var redaktionellt motiverat.

SVT framhåller i sitt yttrande att alla intervjuer gjordes på samma specifika plats och att det inte fanns någon möjlighet att ändra på detta.

Granskningsnämnden gör dock bedömningen att det faktum att SVT inte kontrollerade inspelningsmiljön inte ändrar att inslaget strider mot bestämmelsen om otillbörligt gynnande av kommersiella intressen. Snedsteget kostar SVT 50 000 kronor i form av en särskild avgift.

Läs mer om fällningen och övriga beslut fattade av Granskningsnämnden här.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTZlatanZlatan Ibrahimovic

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev