Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sporten första samarbetsområdet för betalalliansen

Publicerad: 18 oktober 2017, 07:12

Betalalliansen börjar sitt samarbete på sportområdet.

Nu ska Hallpressen, VK Media och Mittmedia bevaka livematcher tillsammans.


Ämnen i artikeln:

HallpressenVK MediaMittmedia

De fyra koncernerna Mittmedia, VK Media, Sörmlands Media och Hallpressen bildade i juni en betalallians för att öppna för nya affärsmöjligheter samt skapa ett mervärde till läsarna. Samarbetet ska tillgängliggöra allt betalinnehåll på samtliga nyhetssajter för alla betalande läsare. Och för det behöver de inte betala något extra.

Nu startar samarbetet kring betalmaterial på allvar – och först ut är sportområdet. Koncernernas kunder får under den kommande månaden tillgång till livesända uppsnack och direktsända matcher hos både den koncern där de har sitt abonnemang och de andra som ingår i betalalliansen.

Redan i dag kommer Hallpressen och Mittmedia att sända ett gemensamt uppsnack inför SHL-matchen HV71-Örebro. Och på fredag uppsnacket inför SDHL-matchen HV71-Modo.

”Det här ska bli jätteroligt. Mittmedia har mycket erfarenhet av att jobba med livesändningar i sportsammanhang och deras medarbetare är väldigt duktiga på det. Vi vill vara med och göra de här matcherna till riktiga hockeyfester”, säger Hallpressens sportchef Fredrik Standár.

I november drar VK Media och Mittmedia igång sin del av samarbetet och börjar med att livesända innebandymatcher.

Läs också

Fyra koncerner bildar betalallians

Vd:arna om vad betalalliansen kan ge

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.