Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Spöken i Leksand och brott i Påryd

Publicerad: 4 december 2012, 11:59

Grävjobb i Västerbotten, julkalendern fast på riktigt och uteblivna fetmaoperationer i veckans tidningssvep.


Politik på både kommunal- och riksnivå upptar ledarsidorna när Medievärldens tidningssvep skannar måndagens rubriker. Allt från Jan Björklunds skolpolitik till idel dåliga alternativ för inlands- och glesbygdskommunerna i Västerbotten. Snö, hälsa och trygghet avhandlas på nyhetsplats.

Västerbottens-Kuriren frisinnad liberal
Ettan: Paketresor ska sätta fart på nya Vasafärjan om hur VK tar död på myten att färjelinjens intäkter främst kommer från gods och frakt och hur Wasa Express börjar trafikera Umeå-Vasa.
Ledare: Oro i kommunerna om hur de västerbottniska inlands- och glesbygdskommunerna väljer mellan idel dåliga utvägar som höjd skatt eller nedläggning av skolor. Slutsatsen är att skatteutjämningssystemet bör reformeras.

Barometern moderat
Ettan: Oro i Påryd när brotten ökar om resultatet av en undersökning som visar att endast en av tre i Kalmar kommun tycker att polisen bryr sig.
Ledare: Låt gåvan bli större om hur gåvoavdraget har ett så snårigt regelverk att organisationer väljer att stå utanför och hur Kristdemokraterna gjort gåvoavdraget till en profilfråga.

Hudiksvalls Tidning centerpartistisk
Ettan: Fler platser för demenssjuka om behovet av anpassade boenden och 16 nya platser som ska inrättas på Frejagården när den har byggts om.
Ledaren: Slöseriet spökar igen om slöseriet inom den svenska offentligheten där kommuner (Leksand) exempelvis får lägga ner en skola för att det fattas 33 miljoner, samtidigt som Leksand IF får, just det 33 miljoner kronor från kommunen.

Borlänge Tidning opolitisk
Ettan: Rekord och nya jobb här biter inte krisen om hur Borlängeföretaget Smartsign går mot strömmen och gör sitt bästa resultat hittills.
Ledaren: Ombytta roller för M om frågan om vem moderaterna tänker sig att regera med efter valet 2014.

Gotlands Allehanda oberoende moderat
Ettan: Måste vänta på operation om hur alla överviktsoperationer ställdes in under 2012 på grund av att sjukvården måste spara och vilka konsekvenser detta får, inte minst för Tommy Broström som väntar på operation.
Ledaren: Med och mot Jan Björklund om skolfrågorna, det kommunala ansvaret och Jan Björklunds önskan om att få förstatliga skolan igen.

Kristianstadsbladet liberal
Ettan: Ett 30-tal olyckor i första snön om hur den första snön orsakade många olyckor i Skåne, men utan allvarliga personskador.
Ledaren: Mer fart på alliansen för jobbens skull om att regeringen måste våga fortsätta med marknadsvänliga reformer, som exempelvis en skattereform som främjar högre utbildning.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.