Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Spel och e-sport lyfter MTG

Publicerad: 23 april 2018, 06:09

Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef, MTG.

MTG hade en organisk tillväxt på 9 procent och ökade resultatet med 73 procent första kvartalet 2018. Tillväxten drivs av onlinespel och e-sport.


Ämnen i artikeln:

e-sportMTGMTGx

Omsättningen ökade till 4 674 miljoner (3 704), den organiska tillväxten var 9 procent. Rörelseresultatet (EBITDA) ökade med 73 procent till 237 miljoner kronor.

Den digitala försäljningen ökade med 88 procent, och den digitala andelen av intäkterna är nu 35 procent.

Nordic Entertainment, där tv- och radioverksamheterna ingår, hade en organisk tillväxt på 6,2 procent. Intäkterna ökade till 3 120 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade marginellt till 310 miljoner vilket gav en marginal på 9,9 procent.

MTGx verksamhet med onlinespel och e-sport ökade sina intäkter med 226 procent till 952 miljoner kronor. Den organiska tillväxten var 27 procent. Rörelseresultatet efter avskrivningar var -8 miljoner. Rörelseresultatet före avskrivningar (EBITDA) blev däremot ett plus på 45 miljoner kronor.

”Vi förvandlade en EBITDA-förlust för ett år sedan till en vinst på 45 miljoner kronor med hjälp av konsolideringen av InnoGames. Samtliga tre vertikaler växte och ESL utmärkte sig genom en kraftig tillväxt från sina egna events”, skriver koncernchefen Jørgen Madsen Lindemann i ett pressmeddelande.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

e-sportMTGMTGx

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev