Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sparpaket på NWT

Publicerad: 5 November 2013, 06:51

Ett sparpaket väntar NWT-koncernen. I dag ska ledningen förhandla om det med facket. UPPDATERAD


Sparpaketet kommer att beröra hela koncernen enligt Värmlands Folkblad.

2012 sjönk NWT-koncernens annonsintäkter med 7 procent men vinsten blev ändå 103 miljoner med en omsättning på 563 miljoner kronor.

Där finns i dagsläget 348 anställda.

Medievärlden Premium skrev igår om Nordicoms nya rapport om den svenska mediebranschen som visade att NWT-koncernen 2011 gjorde en vinst på 352 miljoner kronor, betydligt högre än alla andra svenska dagspresskoncerner.

UPPDATERAD:

Vi har idag inlett förhandlingar om att lägga ner lokalredaktionen i Malung, där en ensamredaktör arbetar, lokalredaktionen i Arvika, en tjänst som redan var obemannad, samt en tjänst på sporten. Samtidigt ökar vi redigeringen i Karlstad med fyra tjänster, så netto blir det en tjänst plus, säger NWT:s vd Mats Muregård till Medievärlden.

Så det är inte fråga om något sparpaket?

Det är en del i vårt besparingsarbete. Vi var lönsammast i fjol och är fortsatt lönsamma i år, och kommer att vara det nästa år. Men IRM-siffrorna visar på en nedgång i annonsförsäljningen och vi har vidtagit ett antal åtgärder för att möta det.

Hur har er försäljning gått i år?

Det är inget vi går ut med.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.