Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sörmlands Medias vd om vinsten

Publicerad: 13 april 2018, 07:50

Vinnarna av Helhetspriset. Foto: Jonas Hellsén.

Årets Dagstidning 2018 är Sörmlands Media. I motiveringen hyllade juryn mediehusets arbete med en ny affärsmodell. Vd:n Jimmie Näslund berättar varför det är viktigt för lokaljournalistikens framtid.


Ämnen i artikeln:

Årets Dagstidning

I går kväll kammade Sörmlands Media hem två priser på Årets Dagstidning. Jimmie Näslund, vd på Sörmlands Media, är glad i dag.

– Det känns fantastiskt och lite omtumlande. Jag hade väl hoppats lite på att Eskilstuna-Kuriren skulle bli Årets Redaktion, men att Sörmlands Media även fick ta emot Helhetspriset – det hade jag inte väntat mig.

Hårt arbete ligger bakom priserna, säger han. Och utmaningarna för mediehuset har inte blivit mindre:

– Vi ser enorma utmaningar framför oss, men det är roligt att tänka på något annat ett litet tag. Vi njuter i dag och kämpar på igen på måndag.

I sin motivering till Helhetspriset lyfte juryn fram ”kombinationen av djärv och slagkraftig journalistik och det målinriktade arbetet med att bygga en modern affärsmodell, genomförd med blygsamma resurser”. Jimmie Näslund tycker att motiveringen är välskriven:

– Det finns många mediehus som gör bra saker, men just att juryn fångade att vi är relativt små men ändå gjort mycket med de medel vi har känns roligt. Det lokala mediehusets framtid bygger på att läsarna betalar för vår produkt så att vi kan fortsätta göra granskande journalistik.

Under 2017 införde Sörmlands Media en kombinerad frekvens- och premiummodell. Samtidigt fick man en betallösning med Klarna på plats.

– Vi hade en enorm tillväxt av vårt premiumerbjudande under 2017. Och vi har vidtagit ett antal åtgärder för att behålla den utvecklingen. Men vi har satt höga mål för 2018 så det är fortsätt hårt jobb som väntar.

Är det en slump att det mediehus som erbjuder Medievärlden Premium till alla sina anställda nu prisas för sina nya betalningslösningar och premiumplattformar?

– Vi tror på att hålla hela personalen välinformerad. Om medarbetarna har någorlunda samma kunskapsbas är det lättare att dra i samma riktning. Jag hoppas och tror att kunskapen från tjänsten hjälper oss att fatta rätt beslut och driva igenom dem.

Läs också

Efter segern – hatarna hörde av sig direkt

Vinnarna av Årets Dagstidning 2018

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Årets Dagstidning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev