Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Söndagstidning gav digital skjuts

Publicerad: 13 januari 2014, 12:40

I går var det premiär för Östersunds-Posten som söndagstidning. Den 27-sidiga e-tidningen gjorde att det blev en markant ökning av antalet som aktiverat sina digitala konton. UPPDATERAD


Söndagstidningen har tagits mot bra av ÖP:s läsare. I alla fall av de som använder Apple-produkter. Många med andra operativsystem har stött på patrull när de skulle ladda ner tidningen.

Det har varit problem där. Men inom kort kommer vi att lansera en app som kommer lösa många av de problemen, säger ÖP:s chefredaktör Hans Lindeberg.

Men bortsett från det är han nöjd med tidningen. Inte minst den ökning av antalet prenumeranter som aktiverat sina digitala konton som söndagstidningen inneburit.

Vi såg en markant ökning under lördagen och söndagen, säger Hans Lindeberg.

Mellan 5 500 och 6 000 laddade ner tidningen.

En jättebra siffra. Och artikeln ”Så här läser du ÖP-söndag” låg högt upp i listan för mest lästa så det har varit ett stort intresse.

I nuläget har omkring var fjärde prenumerant aktiverat sitt e-konto.

Ett syfte med den nya e-tidningen är att visa läsarna att ÖP är mer än bara papperstidningen inför övergången till den nya sajten som också innebär att företaget börjar ta betalt för sitt digitala innehåll. Det kommer att ske någon gång i mars eller april.

Söndagstidningen saknar nyheter och är helt inriktad på feature och fördjupning som är unikt för den. Alla nyheter under helgdygnen publiceras på nätet.

Tror du att det leder till att även papperstidningen på sikt kommer att innehålla fördjupningar samt kringläsning och nyheter bara publiceras på nätet?

Vi kommer nog dit för eller senare, ja, säger Hans Linderberg.

Premiärtidningen innehöll också tre annonser som bara går där.

ÖP blir sjudagarstidning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev