tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sommarens extremväder gav ATL skjuts

Publicerad: 29 augusti 2018, 07:11

Annika R Hermanrud, publisher och ansvarig utgivare, LRF Media – ATL och Lantmannen.

Många av ATL:s läsare har under sommaren drabbats av extremvärme, torka och skogsbränder, vilket gjort att sommartorkan på redaktionen uteblivit. Såväl trafiksiffrorna som antalet nya premiumkunder har stigit, berättar Annika R Hermanrud, publisher och ansvarig utgivare.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Begreppet ”sommartorka” har de flesta som arbetar på en nyhetsredaktion stött på och haft egen erfarenhet av. Men sommaren 2018 handlade mycket av rapporteringen om det varma vädret och den långvariga torkan som drabbade stora delar av Sverige. På lantbrukarnas affärs- och nyhetstidning ATL påverkade detta nyhetstrycket avsevärt.

– Precis som hos andra redaktioner brukar tempot på ATL gå ned under sommaren. Men så har det inte varit i år, säger Annika R Hermanrud, publisher och ansvarig utgivare på ATL.

Hon har inte några delbara siffror, men säger att tidningen sett en stor ökning av trafiken till sajten:

– Ja, det har varit stor skillnad. Vissa veckor, när nyhetstrycket var som högst, slog vi både mål och tidigare trafikrekord. I vanliga fall räknar vi med viss nedgång i trafiken under sommaren eftersom det är en period då stora delar av våra läsare har sin arbetstopp. Men så har det verkligen inte varit i år.

Även antalet personer som tecknar sig för betaltjänsten ATL Premium har ökat, enligt Hermanrud.

– Ja, även där har vi slagit såväl mål som tidigare rekord under sommaren. Och där har redaktionen visat på stor fingertoppskänsla och låst rätt material på rätt sätt.

Annika R Hermanrud är övertygad om att skjutsen till stor del beror på sommarens extrema temperaturer och väder.

– Vädret och vädrets konsekvenser har helt och hållet präglat vår nyhetssommar, så självklart har det påverkat både trafiksiffror och antalet nya premiumkunder.

Hur arbetar ni vidare för att behålla den här publiken nu?

– För ATL:s läsare är sommarens extremväder fortfarande en högst levande fråga, nu börjar man kunna se vilka konsekvenserna blir och hur lantbruksföretagarna kommer påverkas. Och redan nu vet vi att torkan och sommarens bränder kommer påverka lantbrukssverige under långt tid. Så för den som är intresserad av de här frågorna kommer det finnas mycket läsning om detta i ATL framöver.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev