Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Som att vinna olympisk guldmedalj

Publicerad: 21 Oktober 2011, 10:19

Pulsen var uppe i 180. Det var en mycket nervös Anders Nilsson som väntade på juryns besked. Men när det stod klart att Norrköpings Tidningar blivit Årets Dagstidning 2011 blev han jublande glad.


Ämnen i artikeln:

Norrköpings TidningarÅrets Dagstidning

Det känns om att vinna olympisk guldmedalj, säger Anders Nilsson.

Han är van att sitta och se andra komma fram för att få blommor och diplom. NT var nominerade i tre klasser i fjol utan att få något pris. Även i år var NT med i tre klasser.

Vi är med i framkant och slåss med de bästa.

Har ni blivit bättre i år jämfört med i fjol?

Vi blir bättre och bättre hela tiden. Vi försöker utveckla tidningen, utveckla webben, utveckla tv:n hela tiden. Göra bättre kommersiella lösningar, bättre innehållslösningar hela tiden.

Nu ramlar det in gratulationer hela tiden. Det kommer blommor och grattismejl från allt från IFK Norrköping till lokala PRO-föreningar.

Det är inte första gången hans tidning blir utnämnd till Årets Dagstidning. 2007 var han redaktionschef på Östgöta Correspondenten som fick det årets utmärkelse.

Det var jättekul. Men det här är ännu roligare.

Och jag tycker verkligen att vi är värdiga vinnare. Vi har styrt om vårt sätt att arbeta under två års tid. Och det ger verkligen resultat nu.

Så fjolårets jury gjorde rätt som inte gav er priset då, ni var bra men kunde bli ännu bättre?

Jag kan hålla med om den beskrivningen på sätt och vis. Men vi skulle varit värdiga vinnare även då.

Hur firar ni det här?

Det blir smörgåstårta och cider om en timme för alla anställda. Och sedan har vi tryckt upp en massa löpsedler där det står att vi är bäst i Sverige!

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.