Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sofie Löwenmark går till Göteborgsparti

Publicerad: 19 Mars 2019, 07:30

Skribenten Sofie Löwenmark lämnar den fasta redaktionen på Doku och går till Demokraterna, ett lokalt parti i Göteborg som kom in i fullmäktige vid senaste valet.


Sofie Löwenmark har lämnat den fasta redaktionen på Doku, den sajt för granskning av våldsbejakande jihadism som hon var med och startade. Hon är dock kvar i styrelsen och kommer fortfarande skriva för sajten Hon har också lämnat Expressen och GP, där hon skrivit krönikor på frilansbasis. I stället ska hon vara politisk sekreterare för partiet Demokraterna, som kom in i Göteborgs kommunfullmäktige efter det senaste valet.

”Men det som fick mig att välja detta var att jag ska arbeta med mina hjärtefrågor, hederskultur, extremism och integrationsfrågor. Det lockar mig jättemycket att försöka påverka från det här hållet, och inte bara opinionsbildande som jag gjort innan”, säger hon om sitt nya jobb till GP.

Samtidigt som partiet presenterade Sofie Löwenmark tillkännagavs också att de även anställer aktivisten Carina Bulić och integrationspolisen Ulf Boström.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.