Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

​Sofia Wadensjö Karén har utsetts till Årets alumn

Publicerad: 8 oktober 2018, 06:27

​Sofia Wadensjö Karén. Foto: Jann Lipka/UR.

​Uppsala Universitet har utsett UR:s vd Sofia Wadensjö Karén till Årets alumn. Utmärkelsen får hon för ett engagemang för journalistiska principer, mediebranschens förändring, kultur och bildning.


Ämnen i artikeln:

UR

Utbildningsradios vd Sofia Wadensjö Karén tilldelas utmärkelsen Årets alumn 2018 av Uppsala universitet.

Motiveringen lyder: ”Sofia Wadensjö Karén engagerar sig för journalistiska principer och i mediabranschens förändring, men också för kultur och bildning. Hon är både en klok röst i offentligheten och en stark förändringsledare. Som person och i sin yrkesverksamhet kännetecknas Sofia Wadensjö Karén av stark integritet. Hon är därmed en god förebild för Uppsala universitets studenter.”

Utmärkelsen delas ut årligen till en före detta student som bedöms ha gjort ”framstående insatser inom sin karriär eller utfört något annat värt att uppmärksamma”.

”Med tanke på hur många det är som påbörjar sin bana vid Uppsala universitet känns det förstås verkligen ärofyllt och hedrande att bli uppmärksammad på det här sättet”, säger Sofia Wadensjö Karén i en kommentar.

I mars nästa år kommer Sofia Wadensjö Karén tillbaka till universitetet för att hålla en öppen föreläsning med anledning av utmärkelsen.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

UR

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev