tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sofia Wadensjö Karén blir vd för UR

Publicerad: 18 januari 2018, 10:11

Sofia Wadensjö Karén lämnar tidningen Vi för att bli ny vd för public service-bolaget UR.

Ämnen i artikeln:

UR

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Sofia Wadensjö Karén kommer närmast från tjänsten som vd och chefredaktör för tidningen Vi och hon är också ordförande i organisationen Utgivarna.

– Det känns fantastiskt roligt att bli vd för UR. Jag tycker att det här är ett av få jobb i mediebranschen som faktiskt slår det jag har nu, säger Sofia Wadensjö Karén till Medievärlden.

– Värderingsmässigt finns det många likheter med mitt nuvarande jobb, men rent utbudsmässigt är det här förstås ett helt annat.

Vilka utmaningar ser du?

– Det är klart det finns utmaningar. Det är ju ingen hemlighet att UR haft en tuff höst. Men främst ser jag en massa möjligheter och känner en otrolig lust.

Men att lämna tidningen Vi efter sju år känns sorgligt, säger hon:

– Det har varit otroligt spännande och utvecklande att vara här och det känns förstås sorgligt att jag ska lämna. Vi kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta.

”Sofia Wadensjö Karén är publicist och djupt grundad i tron på att UR och public service kan göra skillnad i vårt samhälle. Hon är också en bevisat framgångsrik chef och förändringsledare. Det är den kombinationen av kompetenser som vi har letat efter och funnit i Sofia Jag är övertygad om att Sofia kommer kunna fortsätta UR:s förändringsresa och skapa kraft i att ta bolaget vidare in i det nya medielandskapet med att göra skillnad i människors lärande. Ett uppdrag som känns viktigare än någonsin”, säger UR:s styrelseordförande Lisa Lindström i en kommentar.

Det är inte bestämt när hon ska börja sin nya tjänst.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev