Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag20.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sofia Olsson Olsén lämnar Aftonbladet

Publicerad: 7 Mars 2018, 09:37

Sofia Olsson Olsén kommer inte att komma tillbaka till Aftonbladet efter sin sjukskrivning. Lena K Samuelsson, som varit tillförordnad, tar över publisherposten.


Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson OlsénRaoul GrünthalAftonbladet

”I Lena K Samuelsson får Aftonbladet en erfaren publicist som kan fortsätta driva och utveckla verksamheten”, säger Raoul Grünthal, vd för Schibsted Media och styrelseordförande i Aftonbladet, till den egna tidningen.

Sofia Olsson Olsén har varit publisher för Aftonbladet sedan april 2016. Hon efterträdde då Jan Helin. I december i fjol sjukskrevs hon dock till följd av det hårda tryck som riktats mot henne och tidningen i samband med #metoo-rörelsen. SvD:s tidigare chefredaktör Lena K Samuelsson gick då in som tillförordnad.

”Under min rehabiliteringstid har jag kommit fram till att jag vill gå vidare i yrkeslivet. Aftonbladet är en fantastisk arbetsplats med en unik ställning i samhället. Att lämna är därför inte lätt. Men nu mår jag bra igen och har landat i beslutet”, säger Sofia Olsson Olsén till Aftonbladet.

Raoul Grünthal kommenterar beslutet:

”Jag beklagar att Sofia Olsson Olsén lämnar oss, men respekterar hennes beslut. Jag är imponerad över det arbete hon och hennes team åstadkommit. Förra årets resultat på 255 miljoner kronor, en digital kundbas på en kvarts miljon prenumeranter och ledande på digitala intäkter talar för sig självt.”

Lena K Samuelsson tillträder med omedelbar verkan.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.