Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Södra Sidan byter namn

Publicerad: 24 augusti 2017, 11:37

Direktpress lokaltidning Södra Sidan får nytt namn i Skärholmen, Botkyrka och Huddinge. "Vi kan göra en bättre lokal produkt om vi skapar egna tidningar för de här tre områdena", säger Petter Beckman, vd och chefredaktör.


De nya tidningarna trycks i skrivande stund och veckans utgåvor, som hamnar i brevlådorna på lördag, heter Skärholmendirekt, Botkyrkadirekt och Huddingedirekt.

Petter Beckman som är vd och chefredaktör berättar att förändringarna görs för att vässa tidningarna och deras presentation.

– Vi har sedan starten haft namnet Södra Sidan och det har vi varit nöjda med. Men vi har expanderat mycket genom åren. Och vad vi ser nu är att vi skulle vinna i kontakten med läsarna och helt enkelt göra en bättre lokal produkt om vi skapar egna tidningar för de här tre områdena.

I samband med namnskiftet görs också vissa förändringar av utseendet. Tidningen, som tidigare varit orange, har nu fått ett blått tidningshuvud. Innehållet påverkas inte av förändringarna annat än att nyheterna sorteras olika beroende på utgivningsområde, berättar Petter Beckman:

– Tidigare har materialet fått trängas. Nu kan vi lägga nyheter från Skärholmen längst fram i Skärholmens lokaltidning. Det kommer att göra att tidningen uppfattas som mer lokal, säger Petter Beckman och fortsätter:

– Det här är en förändring som ger oss energi och fart framåt i det redaktionella arbetet.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.