söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Snart har var femte svensk surfplatta

Publicerad: 11 april 2012, 10:09

Mer än var femte svensk har eller tänker köpa en surfplatta inom ett år.

Ämnen i artikeln:

Ipad

Nu har över 519 000 svenskar, vilket motsvarar 7 procent av befolkningen, tillgång till en surfplatta. Det visar siffror nya siffror från Sifo som bygger på en undersökning gjord sista tertialen 2011.

Undersökningen visar också att 13,5 procent tänker köpa en surfplatta det närmaste året. Det innebär att över en femtedel av befolkningen kommer att ha en surfplatta om ett år.

Dessutom säger över 5 procent av befolkningen att de kommer att ha en läsplatta inom det närmaste året. Vilket betyder att omkring en fjärdedel av befolkningen kan ha någon form av läs- eller surfplatta om ett år.

Plattan används flitigast till att surfa med. Över 9 procent av befolkningen har den senaste månaden varit ute på nätet med hjälp av en surfplatta. Sedan kommer att läsa dagstidning (4,9 procent) och titta på tv (4,4 procent).

Av de som svarade att de redan hade en surfplatta var 55,8 procent män och 44,2 kvinnor. En övervikt av männen uppger att de läser dagstidningar (61 procent) och magasin (66,6 procent) på plattan. Det är också de som i regel tittar på nedladdad film där (62,3 procent).

Främst är det åldersgrupperna 25 till 39 och 40 till 59 som skaffat plattor. 57 procent av alla som har en surfplatta bor i en storstad. Undersökningen, som initialt gjordes på uppdrag av TU, bygger på svar från 13 990 personer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev