Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Snart finns Odlas artiklar på Stampens sajter

Publicerad: 4 maj 2010, 10:57

Odla.nu gjorde en vinst på 3,1 miljoner kronor förra året. Nu ska företaget på allvar börja byta material med andra sajter i Stampensfären.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Förra året ökade intäkterna med 22 procent till 12,6 (10,3) miljoner kronor. Resultatet efter finansnetto ökade till 3,1 (2,6) miljoner trots lågkonjunkturen.

I år har företaget anställt fyra personer och har nu 11 heltidstjänster. Efter sommaren lanserar odla.nu en ny sajt.

Det blir en bredare och mer aktiv sajt, mer som en nyhetssajt med artiklar, notiser och tips om vad som händer varje dag, säger vd Göran Carlsson.

Sajten har en heltidsanställd journalist, men får också material från textbyråer och frilansare.

Vilka är de största skillnaderna sedan ni fick Stampen som majoritetsägare?

Det finns helt andra resurser nu när vi vill satsa, och vi kan få till bättre avtal.

Men framför allt kan vi få till samarbeten med tidningarna, som vi inte kunnat komma åt annars, och det kommer vi att lägga stor kraft på.

Har Stampens lokaltidningar material som är intressant för er?

Ja, de skriver om saker inom våra ämnesområden. Men framför allt har vi mycket material som kommer att vara intressant för tidningssajterna.

Vad kommer era intäkter från?

Tidigare nästan enbart från försäljning på sajten, men nu har annonsförsäljningen också tagit fart och stod ifjol för kanske 10 procent.

Målet för i år är att slå fjolårets resultat, trots de ökade kostnaderna. År 2012 är målet att fördubbla både omsättning och resultat.

Hur stor andel tror du kommer från annonsintäkter då?

Det kanske är 30 70.

Odla.nu

Odla.nu startades 1998 av Ingemar och Göran Carlsson och är Sveriges största och mest besökta trädgårdssajt. Under högsäsong har Odla.nu över 150 000 unika besökare per vecka. Nyhetsbrevet  som regelbundet skickas ut till mer än 150 000 prenumeranter är ett av de allra största digitala nyhetsbreven i Sverige.  Odla.nu (OdlaNu i Sverige AB) ägs till 91% av Stampen Media Partner och till 9% av Averdis Konsult AB.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.