Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Snart blir DN-huset grönsaksodling

Publicerad: 28 november 2017, 11:18

Snart startar grönsaksodlingen i det gamla tidningsarkivet i DN-skrapan. Anläggningen ska kunna ge 30 ton bladgrönsaker varje år.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Medievärlden har tidigare skrivit om planerna på en grönsaksodling under DN-skrapan.

Produktionen beräknas starta i februari nästa år i det gamla tidningsarkivet som nu byggs om för industriell inomhusodling. Samarbetspartners är bland andra Samhall, ICA Maxi Lindhagen och fastighetsägaren Fabegé.

Odlingen ska till cirka 70 procent bestå av bladkryddor och till 30 procent av grönsaker som kål och sallad. Anläggningen ska kunna producera 30 ton bladgrönsaker årligen, vilket motsvarar över 1,1 miljoner påsar basilika eller 420 000 huvuden pak choi, enligt ett pressmeddelande.

Företaget Plantagon bygger upp odlingen som sker utan bekämpningsmedel och utan jord, och med ett system som sparar 99 procent av vattenförbrukningen och återanvänder 70 procent av energin från överskottsvärmen till att värma upp kontoren i DN-skrapan.

Läs också

DN-skrapan blir växthus

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.