Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SN:s tidning ska nå nya läsare

Publicerad: 22 Juni 2011, 06:56

I september lanserar Södermanlands Nyheter en gratistidning som förhoppningsvis ska generera både nya prenumeranter och annonsörer.


Ämnen i artikeln:

Södermanlands Nyheter

22 september är det premiär för gratistidningen som kommer att delas ut till alla hushåll i Nyköping och Oxelösund. Tidningen, som ännu inte har något namn, kommer att vara inriktad på feature, nöje och människor.

Den delas ut sista torsdagen i varje månad. Genom tidningen hoppas vi nå de hushåll  som inte prenumererar och som ofta finns bland ungdomar och i invandrartäta områden, berättar Göran Carstorp, chefredaktör och ansvarig utgivare på Södermanlands Nyheter.

En redaktör och en annonssäljare har anställts för att arbeta med tidningen på heltid. Man kommer också att i stor utsträckning använda sig av den kompetens som finns på SN:s redaktion.

Förutom att nå nya läsargrupper hoppas Göran Carstorp att tidningen ska hjälpa SN att ta sig in på en ny annonsmarknad.

Vi har ett behov av att kunna erbjuda en långpriskanal till marknaden. Det finns en marknad på mellan 10 och 12 miljoner i Nyköping som vi vill vara med på. Satsningen är en del i vår kanalstrategi där målet är att ta större delar av den lokala reklamkakan, förklarar Carstorp.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Södermanlands Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.