Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SN:s nya webbgrupp ökade trafiken

Publicerad: 24 Maj 2013, 08:03

Alla ska inte längre göra allt på Södermanlands Nyheter. Sedan någon vecka har en grupp kanalredaktörer ansvar för all digital verksamhet. Och det syns på trafiksiffrorna.


Ämnen i artikeln:

Södermanlands Nyheter

Kanalredaktörernas uppdrag handlar inte bara om att lägga ut på sajten. De jobbar också med olika sociala medier. Kvällar och helger ska de i framtiden även ha koll på polis- och händelsenyheter för Katrineholms-Kuriren och Eskilstuna-Kurirens räkning.

Gruppen, som har det formella namnet Gratis/Digital First började fungera i vecka 20. Sedan dess har antalet sidvisningar på SN.se ökat med 37 procent och antalet unika besökare med 32 procent.

Det är inga speciella nyheter som ligger bakom siffrorna.

Vi hade ett rån i en närbutik, men ingenting exceptionellt, säger SN:s nyhetschef Johan Pfriem.

Mellan 06.00 och midnatt årets alla dagar är det kanalredaktörer i tjänst. Tidningens specialreportrar, som tidigare också jobbat helg ibland slipper nu det. Vilket gynnat tidningen menar Johan Pfriem.

Nu kan de vara specialreportrar på heltid. I stället som det var innan, när alla reportrar skulle göra allt.

Det betyder inte att tidningens övriga reportrar inte publicerar sig på nätet.

Är det en presskonferens på landstinget så åker givetvis vår landstingsreporter dit som kan frågorna. Sedan gör han en kortare webbversion och en längre till tidningen.

De som inte ingår i Gratis/Digital First tillhör gruppen Agenda/Premium First. Som namnet antyder finns även inom EK-koncernen tankar på att införa en betalmodell.

Hur vi lägger upp arbetet då är för tidigt att säga. Men nu så går det vi kallar premium enbart i tidningen, säger Johan Pfriem.

I Gratis/Digital First finns personer med olika bakgrund, vissa kommer från tekniksidan, andra har jobbat som webbreportrar eller kan videoredigering.

När de inte fungerar som kanalredaktörer är de webbreportar.

Och redo att rycka ut på allt.

Ämnen i artikeln:

Södermanlands Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.