Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SN:s ledning lämnar rodret i dag

Publicerad: 27 Februari 2015, 10:05

I dag gör högsta ledningen på Södermanlands Nyheter sina sista arbetsdagar där. Just nu känns det lite förvirrat, säger avgående chefredaktören Göran Carstorp.


Ämnen i artikeln:

Södermanlands Nyheter

När EK-koncernen beslutade sig för att ha en övergripande ansvarig utgivare för alla tidningar ville inte SN:s chefredaktör Göran Carstorp vara med längre. I dag gör han sin sista arbetsdag som ansvarig utgivare på tidningen. Men han är formellt anställd till sista januari 2016.

Nu ska jag undersöka vilka förutsättningar det finns för att digitalisera våra gamla tidningar och vilken marknad det kan finnas för dem.

Hur känns det att sluta som chefredaktör efter över fjorton år på den stolen?

Väldigt konstigt. Det här är ett jobb som man lever med dygnet runt. Det finns alltid i ens tankar. Något som kommer från ett stort samhällsengagemang, vilket jag tror är en förutsättning för att ha det här jobbet.

Var ska du göra av det engagemanget i fortsättningen?

Jag vet faktiskt inte. Jag får ägna den kommande tiden till att ta reda på det.

Tidningens redaktions- och nyhetschef Anna Falk tar nu tillfälligt över hans arbetsuppgifter till dess att en permanent lösning är klar.

I dag lämnar också SN:s vd Robert Jonsson sitt uppdrag. Han blir vd för LO:s mediehus.

Robert Jonsson var tilltänkt som vd för Sörmlands Media, EK-koncernens bolag för Södermanlands Nyheter, Eskilstuna-Kuriren och Katrineholms-Kuriren. Men han tackade nej trots att utnämningen var godkänd av såväl koncernstyrelsen som ägarstiftelsen. Information om tillsättningen hade även gått ut till personalen.

I kväll kommer den avgående ledningen sätta sig på en krog tvärs över gatan enligt Göran Carstorp och ha en sista kväll med gänget.

Alla medarbetare är inbjudna, sedan får vi se hur många som kommer. Men det handlar inte om något gravöl, vi ser ljust på framtiden, säger Göran Carstorp.

Ämnen i artikeln:

Södermanlands Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.