Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SN ökar för nionde året – Arbetar intimt med läsarna

Publicerad: 22 Februari 2008, 07:37

Södermanlands Nyheter ökar sin upplaga för nionde året i rad. Tidningens chefredaktör Göran Carstorp är nöjd med de 200 plusexemplaren som gjorde att upplagan i fjol steg till 25 500 exemplar. Han ser hellre en liten ökning varje år än en större något enstaka, säger han.


-Det ger oss bättre möjligheter att kommunicera mot marknaden.

Nyköping med omnejd är en inflyttningsbygd och har så varit de senaste två åren. Det är roligt att det finns en framtidstro på orten, säger Göran Carstorp samtidigt som han understryker att det inte är svaret på frågan varför det går så bra för Södermanlands Nyheter, eftersom man brukar säga att det tar tio år att konvertera folk till tidningsläsare.
­ I stället beror det på att vi jobbar med upplagan, inom hela företaget, och har en nära dialog med läsarna.

En läsarpanel på 700 personer får ungefär en gång i månaden svara på olika frågor. Svaren lusläses på redaktionen innan något beslut fattas. Det samarbetet har givit väldigt mycket, understryker Södermanlands Nyheters chefredaktör.

– Och så har vi en totalintegrerad webb. Vi skriver två versioner, en med webbvinkel och en för papperstidningen och vi är mycket noga med att inte bara tala om att det finns mer att hämta i papperstidningen utan också vad det är som är mer.

– Nätets tillkomst har hjälpt oss att utveckla papperstidningen. Upplevelsen, relationen och tilltalet, säger Göran Carstorp.

Även det två första månaderna 2008 visar Södermanlands Nyheter upplageökning.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.