Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Smp sände redaktionellt möte direkt på nätet

Publicerad: 19 Maj 2008, 07:23

Som första svenska dagstidning sände Smålandsposten i dag ett redaktionellt möte direkt via nätet. Klockan 10 inledde nöjesredaktionen sin arbetsplanering inför veckan och fredagens nöjesbilaga Galej för var och en att se och lyssna till.


– För att vara en test gick det väldigt bra och chatten var hyfsat livfull, summerar Smålandspostens chefredaktör Magnus Karlsson.

– Det kändes nyttigt och är ett embryo till något, men vi vill ha lite tid på oss innan vi går vidare. Dessutom är det jäkligt roligt attpröva något nytt.

Inspirationen till det direktsända redaktionsmötet kommer från många håll, säger Magnus Karlsson, som  särskilt nämner dagstidningen Spokesman Review i amerikanska Spokane. Tidningen har sedan en längre tid praktiserat såväl öppna som direktsända redaktionsmöten.

– Jag gillar den tanken, säger han.

Genom att ge läsarna möjlighet till insyn i det redaktionella arbetet  vill Magnus Karlsson motverka att mediehusen alltmer blivit onåbara för sina läsare. Av säkerhetsskäl tvingas de låsa in sig.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.