Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Smålandsposten direktsänder från redaktionsmötet

Publicerad: 18 Maj 2008, 15:52

Smålandsposten gör en "Spokane" och lägger ut direktsändning av ett redaktionellt möte i morgon måndag klockan 10. Redskapet är bambuser.


I sin blogg berättar chefredaktör Magnus Karlsson varför tidningen tar det här steget.
”Plexiglasskivor, kodlås och besöksbrickor finns i vår reception av en anledning – ibland blir våra medarbetare hotade för något de har skrivit.
Säkerhetsanordningarna måste vara kvar, men jag saknar den där omedebara närheten till läsarna som fanns för inte så länge sedan. Då kunde du som läsare bara knalla in på redaktionen för att prata en stund med någon av våra reportrar. Det gav oss massor av tips och kontakter som jag är rädd för att vi missar i dag.”

Han saknar den direkta kontakten och hoppas att greppet med direktsända planeringsmöten ska öka läsarnas intresse för det tidningen gör och resultera i fler tips.

Den tekniska lösningen är programmet bambuser som med bilder från en enkel kamera eller mobil ger tillräcklig kvalitet, med några sekunders fördröjning för enkel direktsändning.

Den amerikanska regionaltidningen The Spokesman-Review i Spokane i staten Washington har under flera år använt sig av grepp för att öka insynen i det egna arbetet och hur beslut fattas. Mest omtalat, och ifrågasatt, är att redaktionens möten filmas och läggs ut på nätet.

För någon vecka sedan började Svenska Dagbladet använda Bambuser.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.