Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Småländsk dragkamp om kronprinsessparet

Publicerad: 1 april 2011, 07:56

I dag kan två tidningar i två olika städer i Småland avslöja att kronprinsessparet ska skaffa sig sommarboende i deras spridningsområde.


Ämnen i artikeln:

BarometernJönköpings-Posten

Rosenlunds herrgård eller Kalmar slott? Var ska Victoria och Daniel skaffa sig sommarviste? Det beror på om man läser Jönköpings Posten eller Barometern i dag.

Enligt den sistnämnda tidningen är det inte minst läget vid Kalmarsund som lockat paret att sommartid flytta in i renässansslottet:

Det stämmer, Victoria älskar Kalmarsund och vill gärna ha ett sommarboende nära sina päron, säger Gustav Guffe Kärfve, en vän till familjen till tidningen.

Paret har också visat intresse för den så kallade Unionsbänken som de vill ha som sittmöbel i matsalen:

Det vetefan hur de har tänkt sig att det ska funka, men man säger liksom inte emot Victoria, avslöjar Gustav Guffe Kärfve.

Men enligt Jönköpings Posten är det Rosenlunds herrgård som kommer att bli parets sommarresidence. Inte minst för att Victorias anfader, Jean Baptiste Bernadotte har rastat där 1810.

Det kan dock bli tvunget att hägna in en del av Vätterstranden för att det ska bli möjligt med lite avskildhet för de unga tu när de ska bada.

-Inte så mycket, det räcker nog med 300-400 meter av stranden. De Jönköpingsbor som inte får plats kan väl bada i Munksjön, säger Greger Roslund, fastighetsutvecklare på Kungliga hovstaterna till JP.

Emanuel Karlsten har sammanställt ett antal andra artiklar som skrivits i samma anda…

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev