Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Smålands Folkblad får nytt liv

Publicerad: 4 Maj 2011, 05:24

Smålands Folkblad har återuppstått. I morgon delas ett provnummer ut till samtliga hushåll i Jönköping.


Tidningen, som lades ner 1991, har fått nytt liv genom ett samarbete mellan ETC och Tidningsföreningen Smålands Folkblad. Tidningens ledarsida är oberoende socialdemokratisk och tidningen är uppbyggd på samma sätt som sina systertidningar Efter Arbetet och Uppsalademokraten.

Färgen på Smålands Folkblads ledarsida kommer att skilja sig från de andra tidningarna i området. Jag räknar med att det finns en hel del luckor att fylla rent bevakningsmässigt, säger Andreas Gustavsson, redaktionschef på ETC.

Vilka luckor tänker du på?

 De stora välfärdsfrågorna som vård och skola. Men också kommunens expansion, den starka högskolan och infrastrukturen. Det ska bli en bred, kommersiell tidning för alla jönköpingsbor.

I månadsskiftet april/maj trycktes ett första provnummer av Smålands Folkblad. Tidningen levererades då till de läsare som redan bestämt sig för att prenumerera på tidningen. På torsdag kommer dock tidningen att levereras till samtliga hushåll i spridningsområdet.

 Jag har faktiskt inte varit med om sådan här respons på någon av de andra av våra tidningar, säger Andreas Gustavsson.

Den ordinarie utgivningen kommer att inledas den 27 maj och därefter kommer tidningen ut en gång i veckan. En ansvarig utgivare kommer att utses av ETC och två journalister ska anställas. Dessa kommer att vara placerade i Jönköping och ska fungera som tidningens redaktörer. De förfogar också över en frilansbudget.

Det blir ett ganska stort ansvar för de två redaktörerna. Men å andra sidan har de stor frihet att planera och bygga upp tidningen. Den här modellen har visat sig fungera i andra städer, säger Andreas Gustavsson.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.