Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Små aktieägare kritiserar NT-Corren-affären

Publicerad: 16 April 2008, 12:09

Ett 20-tal minoritetsägare i AB Östgöta Correspondenten kräver svar på hur försäljningen till Norrköpings Tidningar gått till. De känner oro för att aktien ska minska i värde, skriver corren.se. (Uppdaterad)


Som Medievärlden berättat tidigare köpte Norrköpings Tidningar samtliga aktier i Corren Intressenter för cirka 700 miljoner kronor.

NT erbjöd sig dock inte att köpa de små aktieägarnas aktier som motsvarar 10 procent. Bland de små aktieägarna finns framför allt före detta och nuvarande medarbetare på Corren.

– Vi är besvikna på hur affären har skötts, säger Gunilla Bejbro-Högfeldt, tidigare chefredaktör på Corren till corren.se.

Tillsammans med övriga, cirka 20 småägare, har hon undertecknat ett brev som skickats till den nya ägaren.

Minoritetsägarna efterlyser mer information om vad som nu kommer att hända. Vad kommer de att få aktier i och vilken roll får Correnkoncernen som dotterbolag?

– Vi upplever att aktierna kan bli inlåsta i och med den här uppgörelsen. Vi är besvikna på den stora aktieägaren som bara tänkte på sin egen affär, säger Gunilla Bejbro-Högfeldt till corren.se.

Göran Lundin, styrelseordförande i Norrköpings Tidningar, säger att han inte vill ge de små aktieägarna något svar förrän efter bolagsstämman på måndag.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.