Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag03.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Slutreplik: Vi välkomnar initiativ till självreglering

Myndigheten för press, radio och tv:s vision är ett Sverige med "ett öppet, innehållsrikt och ansvarsfullt medielandskap", skriver generaldirektören Charlotte Ingvar-Nilsson i en slutreplik till Nils Funcke.

Publicerad: 27 Juni 2018, 09:12


Ett ansvarstagande medielandskap är således något som MPRT hela tiden har verkat och verkar för. Därför har jag i olika sammanhang välkomnat initiativ till självreglering, senast när Utgivarna lämnade sitt förslag. Det är alltså ingen ny ståndpunkt. Att det är otillfredsställande att det i dag inte finns en möjlighet till prövning av integritetsintrång oberoende av publiceringsplattform förefaller vi vara överens om. I vad mån internetpubliceringar kan och bör bli föremål för mer innehållsreglering än vad som gäller i dag är dock en större fråga än så. Resonemang om detta har lyfts i den parlamentariska public service-kommitténs slutbetänkande. Om Utgivarnas förslag är tillräckligt och bör genomföras helt eller delvis, eller om frågan bör ges en annan lösning, är emellertid upp till regeringen och riksdagen.

Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör, Myndigheten för press, radio och tv

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Axel Andén

Tidigare inlägg i diskussionen

Nils Funcke: Bra om myndigheten öppnar för vidgad självreglering

Charlotte Ingvar-Nilsson: Nu blev det allt fel, Nils Funcke (2018-06-19)

Nils Funcke: Myndigheten vill granska dagspressens tv-sändningar (2018-05-31)

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.