Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Slår ihop ekonomi och politik

Publicerad: 23 Oktober 2012, 07:07

Bättre journalistik utan extra kostnader är målet när Helsingin Sanomat nu slår ihop sina politik- och ekonomiredaktioner.


Naturligtvis ser vi här en synergieffekt, säger den nya redaktionens chef Marko Junkkari till Medievärlden.

När Nordens största dagstidning slår ihop den ekonomiska och politiska bevakningen får man en redaktion på hela 25 medarbetare. Av dessa kommer tre från TV-kanalen Nelonen.

Det finns ett stort gemensamt kunnande hos våra medarbetare. Många på den politiska sidan har tidigare jobbat med ekonomimaterial och vice versa.

Allt oftare går ekonomi och politik in i varandra och det är också en anledning till den här förnyelsen, förklarar Junkkari.

Rent visuellt kommer inte Helsingin Sanomats läsare att se någon skillnad. Politiken ligger kvar i början av A-delen och ekonomin kommer fortsätta att ligga i B-delen.

Och självfallet kommer vi även framöver att ha en hel del nyheter som är så att säga rent politiska och rent ekonomiska, fastslår Marko Junkkari.

Den första november kommer nya redaktionen att inleda sitt arbete. Några personalnedskärningar har det inte varit fråga om.

Men kanske bättre journalistik…?

– Det är vad vi strävar efter!

Sören Viktorsson, Helsingfors

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.