Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Slapp allmänjournalistik kommer inte gå att finansiera

Publicerad: 14 april 2014, 09:20

Många regionaltidningar klarar inte längre av sitt journalistiska uppdrag. Det menar DN och Expressens tidigare chefredaktör Joachim Berner i en intervju med EFN.


Bristande resurser i många regionaltidningar gör att de inte klarar av att hålla en tillräckligt hög journalistisk nivå. Vilket man kanske inte kan kräva av en kommersiell aktör. Det menar Joachim Berner som tidigare varit chefredaktör för Expressen och Dagens Nyheter. I dag sitter han i styrelsen för bland annat Forma och Talentum.

De medieföretag som vill klara sig i framtiden måste sluta tänka på att göra vad de kan utan ägna sig åt att göra vad deras kunder vill ha menar han i en intervju med tv-kanalen EFN som ägs av Handelsbanken.

TV4-ledningens beslut att lägga ner sina lokala nyheter är rätt resonerat. Ur ett rent affärsperspektiv. Men självfallet kommer det att bli ett kommersiellt underskott på många orter, menar Joachim Berner.

Det går att driva framgångsrika medieföretag även i framtiden. Men man måste vara beredd att betala det höga pris som kommer att krävas i strategiska val av vad man väljer och väljer bort. Samt vara bestämd i konverteringen, menar Joachim Berner.

Men hittills har de inte varit så imponerande.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.