Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skratt på Expressen efter SD-utspelet

Publicerad: 8 September 2014, 12:06

Den första reaktionen var att de skrattade rätt ut. Men egentligen tycker inte Expressens ledning att utspel från SD i Habo är lustigt. Tvärtom.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Ring polisen när Expressens reportrar knackar på. Det var budskapet från SD:s lokalavdelning i Habo.

Om jag ska vara ärlig så skrattade vi rätt ut när vi såg det här utspelet om att man ska ringa 112 om Expressen kommer. Informationen från SD i Habo innehåller en radda felaktigheter, vilket förstås beror på att man har förlitat sig på Avpixlat. Men egentligen är det förstås inte så skoj, det är alltså ett politiskt parti som motiverar denna galenskap med ”JO-åtalet”. Bortsett från att Justitieombudsmannen inte åtalar tidningar, så har faktiskt inte heller Justitiekanslern stämt Expressen trots att det påstås här och var på hatsajterna, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Han tycker att partiet borde använda trovärdigare källor som grund för hur de agerar.

Om jag får bli lite mer allvarlig så tycker jag att det är sorgligt att SD agerar så här. Partiet talar om sin ”nolltolerans mot rasism” och då borde man rimligen vara tacksamma för att media drar fram olämpligheter som SD kan beivra, istället förlitar man sig på hatsajter som sprider lögner och för vidare dessa felaktigheter till sina medlemmar. Om jag vore SD-are i Habo skulle jag reagera på den oproffsigheten.

Som redaktör är jag stolt över att Expressens journalister gång på gång drar fram politiska skandaler. De senaste dagarna har vi haft flera exempel på nyheter som citerats av andra medier, och det under valrörelsens slutspurt.

SD i Habo: Ring polisen om Expressen knackar på

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.