Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skolvärlden ska göras av kundtidningsföretag

Publicerad: 3 September 2009, 11:13

Skolvärlden ska inte göras av en egen redaktion längre. Ägarna Lärarnas Riksförbund har beslutat att lägga ut produktionen på entreprenad med månadsutgivning och webbedition.


Det har pågått en dragkamp mellan Skolvärldens ledning och redaktion och ägarna fackförbundet Lärarnas Riksförbund som organiserar gymnasielärarna. Dragkampen har handlat om tidningens självständighet.

Vid LR:s senaste förbundskongressen togs beslutet att man skulle se över kommunikationsstrategin. Nu är det gjort och till Lärarnas Tidning säger ordförande Metta Fjelkner att förbundsstyrelsen var enig i beslutet om Skolvärlden.

Från årsskiftet ska tidningen göras av ett kundtidningsföretag, det ska bli ett månadsmagasin och en webbtidning.
Utredningen om kommunikationen och tidningen har gjorts inom förbundsstyrelsen, berättar tidningens chefredaktör Kerstin Weyler.

Har förbundsstyrelsen talat med dig under utredningen?

– Nej, det har man inte.

Har du eller redaktionen fått frågan om ni vill göra tidningen på entreprenad?

– Nej.

Vad som kommer att hända med redaktionen är inte klart. Enligt Lärarnas Tidning har förbundsledningen deklarerat att det kommer att bli arbetsbrist. Till tidningen Journalisten säger klubbordförande Torbjörn Tenfält att man förväntar sig att förbundet tar hand om de tio anställda.
MBL-förhandlingar inleds nu.

Skolvärlden har en upplaga på 86 000 och en räckvidd på 136 000.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.