Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SKD klandras för artiklar om valfusk

Publicerad: 28 Mars 2012, 07:27

Skånska Dagbladet anklagade på skakiga grunder en S-politiker för att ha varit inblandad i valfusk i Rosengård.


I början av förra året publicerade Skånska Dagbladet en rad artiklar om påstått valfusk av Socialdemokraterna i Rosengård. Enligt uppgifter skulle partiet bland annat ha delat ut förifyllda valblanketter.

En lokal S-politiker fanns utpekad med stor bild i tidningen efter att en Rosengårdsbo hävdat att han varit den drivande kraften bakom de preparerade kuverten.

Politikern ifråga anmälde publiceringarna som han ansåg innehöll felaktiga uppgifter och misskrediterade honom. Att SKD skrev att han nekade till påståendena var inte tillräckligt.

SKD menar att han som offentlig person får tåla att granskas. De sade sig ha fått flera uppgifter om oegentligheter vid valet i Rosengård.

PO bedömer dock att politikern drabbats av en oförsvarlig publicitetsskada och att SKD bör klandras. Vittnesmålen om valfusket verkar enligt PO till stor del röra sig om missförstånd och begreppsförvirring. Nu instämmer PON i PO:s bedömning.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.