Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skånskans vd slutar

Publicerad: 12 Februari 2009, 08:45

Skånska Dagbladets vd Richard Kling lämnar tidningen. - Det finns tusen saker kvar att göra här, men jag tycker att vi har kommit en bra bit på väg, säger han.


I går blev det klart att 47 tjänster försvinner från Skånska Dagbladet-koncernen. Förhandlingar med de fackliga organisationerna har inletts.

Alla som arbetat i minst sex år erbjuds ett omställningsprogram. Richard Kling hoppas att neddragningarna ska kunna göras på frivillig väg så att uppsägningar kan undvikas.

Vad ser du som det viktigaste med den stora omorganisation ni nu genomför?

– Att vi genom att ta vara på alla synergier som är möjliga stärker vår lokala bevakning. Och att det blir ett bra resultat på sista raden.

Det var i går kväll som Richard Kling via ett mejl till personalen berättade att han skulle avgå. Han hänvisar till en uppgörelse med tidningens styrelse från 2004 att han har rätt till pension vid 62 års ålder.

Han framhåller flera händelser och beslut till varför han väljer att gå nu. Förutom omorganisationen och tryckerifrågan (Skånska Dagbladet trycker numera hos danskägda Rotationen utanför Malmö) nämner han presstödet, där han nu inte ser något överhängande hot.

Richard Kling har arbetat på Skånska Dagbladet i 26 år. De första fem åren som marknads- och försäljningschef och efter det som vd.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska försöka hitta något helt annorlunda i en annan bransch.

En ny vd för Skånska Dagbladet väntas presenteras i morgon, fredag. Richard Kling kommer att arbeta kvar tills en efterträdare är på plats.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.