Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skånskans ordförande: Stort förtroende för vd Richard Kling

Publicerad: 14 November 2008, 14:17

Skånska Dagbladet-koncernen är inne i en drastisk omstöpning. Kostnaderna ska minskas och intäkterna höjas, så att man ska kunna klara sig utan det ifrågasatta presstödet. Vd Richard Kling och chefredaktör Jan Johansson ska leda det arbetet i mål.


Skånska Dagbladet-koncernen med Skånska Dagbladet, Norra Skåne och Laholms Tidning, slår nu samman sina verksamheter. 110 tjänster av 250 ska försvinna, motsvarande omkring 50 miljoner i kostnader.

Enligt tidningen Resumé ska vd Richard Kling få sparken mitt i processen.

– Det stämmer inte, säger styrelseordförande Ingemar Jeppsson.

– Styrelsen har ett stort förtroende för vd och chefredaktör. Det är de som ska genomföra hela processen. Vd spelar en stor roll.

Richard Kling fyller 62 år nästa år, till sommaren. Ingemar Jeppsson vill inte säga om uppgiften om att Richard Kling skulle sparkas har en koppling till ett eventuellt pensionsavtal. Men att:

– Det är naturligt att man för en dialog om framtiden.

Omstöpningen och nerdragningen håller på att förhandlas. Hur långt den processen kommit vill inte Ingemar Jeppson kommentera.{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=1}

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.