Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skånskans ledning tror på svarta siffror om något år

Publicerad: 22 Maj 2015, 09:39

Årets resultat för koncernen blev ett minus på drygt 9 miljoner kronor. Men det ska bli svarta siffror på sikt. Vilket kan betyda att Skånska Dagbladet går ner i frekvens och att tryckningen av Norra Skåne flyttas.


Ämnen i artikeln:

Norra SkåneSkånska Dagbladet

Skånska Dagbladet förbättrade sitt resultat från 2013 med 30 miljoner kronor. Men går fortfarande med förlust. Rörelseresultatet 2014 blev ett minus på drygt 9 miljoner kronor. En anledning är de sparåtgärder som sattes in 2013 och 2014.

Och koncernen kommer att hålla på med det även i år för att på sikt gå med vinst enligt vd Lars J Eriksson.

Blir det några sparpaket?

Nej, däremot kommer vi att fortsätta att effektivisera och se över verksamheten. Det finns inga heliga kor. Besparingarna i årets budget ligger på 15 miljoner kronor.

Det finns möjlighet att spara bland annat att genom att dra ner på bildinköp, tt-material och göra tunnare tidningar enligt Lars J Eriksson.

Ett sätt att spara pengar kan också vara att gå ner till sexdagarsutgivning.

Det är en strategisk fråga där vi inte tagit ställning ännu. Våra läsare har varit extremt tydliga med att de vill ha en sjudagarsutgivning. Men det går på andra ställe i landet så varför inte här. Fast vi har inte satt ner foten där som sagt.

Ett annat är att flytta produktionen av Skånska Dagbladet till det egna tryckeriet i Hässleholm eller flytta tryckningen av Norra Skåne från den anläggningen. Hur det blir beror enbart på var det blir billigast enligt Lars J Eriksson.

Koncernen har ett antal förlustår bakom sig. Men det ska bli ändring på det menar Lars J Eriksson. För Norra Skåne kommer att gå med vinst i år. Och Skånska Dagbladet kommer att göra det om något eller några år.

Är det realistiskt?

Ja, det är ambitionen i alla fall. Och jag menar att det är realistiskt om bara annonseringen utvecklas på ett vettigt sätt.

Hur då?

Jag tror att många som går i tv nu kommer att vända tillbaka till print i takt med att tv tappar tittare och blir allt mer fragmentiserat. Då finns det utrymme för oss att ta en del av de pengarna.

Läs även snabbanalysen av Skånska Dagbladets bokslut på Medievärlden Premium.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.