Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skånskan ska spara fem miljoner

Publicerad: 21 december 2012, 06:57

Det blir personalnedskärningar på Skånska Dagbladet nästa år. Det står klart sedan Skånskans styrelse nu klubbat nästa års budget, där kostnadsbesparingar på fem miljoner kronor ska göras.


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Exakt hur stor personalminskningen blir är oklart men enligt vd Joakim Radermacher blir den inte särskilt omfattande.

Vi ska förhandla med facket efter nyår och innan dess vet vi inte den exakta numerären. Våra ägare anser att den TV-satsning vi ska starta kan åstadkomma något bra och då behöver vi resurser. Som jag ser det blir personalminskningen marginell men en minskning blir det.

Styrelsen beslöt också att det ska göras en utredning om en minskning av antalet editioner från tre till två för att spara pengar.

Vi ska titta på hur man kan jobba med två editioner på ett vettigt sätt. Malmö/Lund blir naturligtvis en självklar del, det är ju vår huvudregion

Malmö/Lund-bevakningen är ju anledningen till att ni har storstadspresstöd?

Jo, och den bevakningen blir naturligtvis fortsatt viktig. Storstadsregionen är ju viktig för alla i vårt spridningsområde. Men som sagt vi ska utreda alla konsekvenser för en eventuell förändring av editionerna.

Skånskan backar planerar sparpaket
Lars Ohlander

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.