Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skånskan säger upp var femte journalist

Publicerad: 4 Maj 2016, 05:13

Nästa år förlorar Skånska Dagbladet storstadsstödet. För att hantera den intäktsminskningen minskar tidningen sin personalstyrka rejält. Var femte journalist får gå.


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Skånska Dagbladet förlorar de sista resterna av storstadsstödet från årsskiftet. För att kompensera bortfallet på de fyra miljoner kronor det handlar om kommer antalet anställda på redaktionen att minskas med en femtedel från årsskiftet. Från 42,2 tjänster till 34. Tidningen går också gå ner i frekvens med en dag då.

Om det kommer att bli några neddragningar i den övriga organisationen i samband med frekvensnedgången är inte klart ännu, enligt vd Lars J Eriksson.

Storstadsstödet har för Skånska Dagbladets del minskat med 40 miljoner på fem år. Förutom att minska personalen och gå ner i frekvens ska koncernen också lägga ner Norra Skånes tryckeri. Tidningsrörelsen gick med 19 miljoner kronor i förlust 2015.

Kommer dessa åtgärder att räcka?

Sammantaget tror vi att de kommer att göra det, det är vår bedömning, säger Lars J Eriksson.

Under sista hälften av maj räknar ledningen med att ta beslut vilken dag som Skånskan inte kommer att komma ut efter årsskiftet.

Läs också snabbanalysen på Medievärlden Premium: Uppsägningarna löser inte Skånska Dagbladets problem

Norra Skånes tryckeri läggs ned

Nästan fördubblad förlust för SkD-koncernen

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.