Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skånskan och AB inte först – men ingen har lyckats

Publicerad: 23 April 2008, 12:25

"Skånska Aftonbladet" är inte först - det har gjorts flera försök från Stockholm att bryta sig in på den skånska kvällstidningsmarknaden. Men Arbetets kvällstidningssatsning var den djärvaste.


I slutet på 1970-talet då Kvällsposten ägdes av Sydsvenskanfamiljen Wahlgren, hade både Expressen och Aftonbladet stora redaktioner i Malmö – utan att nå någon större framgång. Båda tidningarna trycktes för övrigt på dåvarande Arbetets press.

Kvällspostens position var dock aldrig i fara.

Den mesta spektakulära satsningen var dock lokal och gjordes 1983 då Arbetet satsade på en egen kvällstidning, Nyheterna, som skulle ligga bredvid Kvällsposten i tidningsställen.

Det var ett lågprisprojekt där stora delar av innehållet togs från modertidningen, plus ”nattens nyheter”. I Nyheternas nattredaktion ingick både Arbetets chefredaktör Lars Engqvist och redaktionschef Bosse Näslund.

Tidningen fanns i fyra månader innan den lades ner. Bland annat för att man uppenbart kannibaliserade på den egna modertidningen. Tidningen hade som mest en upplaga på 25.000 exemplar.
Lars Ohlander

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.