Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skånskan mot Malmö stad till nästa instans

Publicerad: 25 Juni 2018, 09:47

Mark- och miljööverdomstolen beviljar Skånska Dagbladets överklagan och ger prövningstillstånd i målet mot Malmö stad. KORRIGERAD


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Skånska Dagbladet hade begärt ett skadestånd på 220 miljoner kronor för det uteblivna hotellbygget i tidningens fastighet i Malmö. Staden ansåg det gamla huset vara k-märkt, och när det beskedet kom lämnade Skånskans partner, den norske hotellmagnaten Petter Stordalen.

Domen i Mark-och miljödomstolen i Växjö blev att Malmö stad ska betala 3,2 miljoner kronor till Skånskan för värdeminskningen på den berörda fastigheten och dessutom betala 4,5 av tidningens rättegångskostnader på åtta miljoner kronor plus sina egna på två miljoner.

Skånska Dagbladet överklagade domen till Mark- och miljööverdomstolen som nu alltså beviljar prövningstillstånd.

– Det här betyder att vi får saken prövad en gång till och att vi får en rimlig förutsättning att få den ersättning vi är berättigad till. Motivet till att vi får prövningstillstånd är ju att det finns saker och ting man anser att man bör titta närmare på, säger styrelseordföranden Håkan Mattsson.

Enligt honom borde skadeståndet från Malmö stad vara betydligt större än de 3,2 miljoner kronor som Mark-och miljödomstolen i Växjö dömde staden att betala.

– Vi har ju ett krav på 220 miljoner och det är för att det är i den storleksordningen vi har lidit av Malmö stads försumlighet.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.