Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skånskan lägger ner lokalredaktionerna

Publicerad: 5 November 2008, 10:55

Skånska Dagbladets ledning vill lägga ner sex av tidningens åtta lokalredaktioner. Kvar blir redaktionerna i Sjöb och Eslöv.


Ämnen i artikeln:

Norra Skåne

Enligt vad Medievärlden erfar ska lokalredaktionerna i Lund, Trelleborg, Skurup, Ystad, Svalöv och Landskrona läggas ner. Kvar blir, förutom huvudredaktionen i Malmö, bara Sjöbo-och Eslövsredaktionerna

– Jag vill inte kommentera det här i nuläget eftersom förhandlingar snart ska påbörjas – men visst, vi har en plan där antalet lokalredaktioner ska bli färre, säger Skånskans vd Richard Kling.

Nedläggningarna ingår i det stora sparpaket som offentliggjordes för någon månad sedan och som innebär att drygt 100 av 150 tjänster ska bort när Skånska Dagbladet, Norra Skåne och Laholms Tidning går samman i ett bolag.

Samtidigt lanserar man en modell där både journalister och säljare ska bli mer mobila, d v s de ska inte sitta placerade på e t t ställe utan röra sig över hela utgivningsområdet

– De lokalredaktioner som blir kvar har vi inte kallat redaktioner utan träffpunkter, säger Kling, som betonar att den lokala bevakningen inte ska bli lidande

– Men vi ska inte ha lokalredaktioner/lokalkontor i gammal betydelse. Säljare och journalister ska jobba ute på fältet, vara mobila eneheter – och ha en träffpunkt där de kan komma in då och då.

– Vi lägger nu fram en organisationsplan som det ska förhandlas om och därefter ska vi se på hur mycket och vilken personal som s a s ska ”fylla” den planen. Det är oerhört centralt för oss att det blir rätt person på rätt plats.

I sparpaketet ingår också att Skånskan ska flytta ut från tidningshuset i centrala Malmö till andra ”mer ändamålsenliga lokaler”.

Jacob Hydén är journalistklubbens ordförande på Skånska Dagbladet.
-Vi har ingen kommentar i nuläget eftersom vi inte sett någon helhetsbild av förslaget.

Tilläggas kan att systertidningen Norra Skåne för några veckor sedan meddelade att man lägger ner samtliga sina fem lokalredaktioner (Kristianstad, Osby, Ö Göinge, Perstorp, Markaryd), för att också gå över till mobila enheter.
Lars Ohlander

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Norra Skåne

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.